Εκτύπωση
Κατηγορία: δελτία τύπου ΕΝΙΘ
Εμφανίσεις: 6316
δελτία τύπου ΕΝΙΘ ΕΣΥ γνθ γεννηματάς

 

ΕΝΩΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΕΝΙΘ

Θεσσαλονίκη 15/1/2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Α΄ Παιδοχειρουργική του ΑΠΘ κλινική του Νοσοκομείου «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ» της Θεσσαλονίκης, παρά τις αλλεπάλληλες και προς όλες τις κατευθύνσεις εκκλήσεις, και τον Ιανουάριο εξακολουθεί να πραγματοποιεί πλήρες πρόγραμμα εφημεριών με 10 γενικές εφημερίες, που αφορούν σε όλη τη Μακεδονία, ενώ από την ΥΠΕ, το Υπουργείο Υγείας και το Υπουργείο Παιδείας δεν έγινε καμιά ενέργεια για στελέχωση, ώστε με ασφάλεια να αντεπεξέλθει στις απαιτούμενες γενικές και εσωτερικές εφημερίες, τα τακτικά χειρουργεία και τα τακτικά ιατρεία.

Έτσι οι 3 ειδικοί γιατροί του ΕΣΥ και μόνο, με 1 ειδικευόμενη, καλούνται για άλλον ένα μήνα να υπερβούν τις ανθρώπινες δυνατότητες, μετά από ένα οκτάμηνο εξουθένωσης, για να αντιμετωπίσουν τις αυξημένες παιδοχειρουργικές ανάγκες. Και δεν φτάνει αυτό. Η έκκληση για επείγουσα λύση προς τη διοίκηση του νοσοκομείου, την ΥΠΕ και το υπουργείο, ζητήθηκε να κοινοποιηθεί στα συνδικαλιστικά όργανα μέσω της γραφειοκρατικής οδού. Η κοινοποίηση δεν έγινε ποτέ από τη διοίκηση του Νοσοκομείου. Όταν μετά από ένα μήνα ήρθε στα χέρια της ΕΝΙΘ και της ΟΕΝΓΕ και ασφαλώς δημοσιοποιήθηκε, οι γιατροί της κλινικής βρέθηκαν μπροστά σε έναν διοικητή που, αντιμετωπίζοντας το νοσοκομείο σαν τσιφλίκι του, τους φέρθηκε, σαν τσιφλικάς στους κολίγους του, με απαξιωτική, υβριστική και απειλητική συμπεριφορά, εγκαλώντας τους για την ενημέρωση των συνδικαλιστικών τους οργάνων και καλώντας τους στο τέλος να καταλάβουν ότι αυτή είναι η κατάσταση και να παραιτηθούν εφόσον θεωρούν ότι δεν λειτουργούν με ασφάλεια.

Στο ίδιο Νοσοκομείο, οι γιατροί της Παιδιατρικής κλινικής αποφάσισαν να μην πραγματοποιούν τακτικά εξωτερικά ιατρεία λόγω έλλειψης προσωπικού. Επειδή το πρόβλημα αναφέρθηκε στα συνδικαλιστικά όργανα, οι συνάδελφοι που «χαλάνε την εικόνα του νοσοκομείου» δέχτηκαν ήδη τις πρώτες απειλές, με την υπόσχεση για τα περαιτέρω αν επιμείνουν.

Ζητάμε:

Για την ΕΝΙΘ

 

Ο Αντιπρόεδρος Ο Γ. Γραμματέας
Α. Σιούλης Κ. Φορτούνης